PDFΕκτύπωσηE-mail

Βιογραφικά Ιδρυτικών Μελών

ΑΓΡΙΠΠΙΝΑ ΜΑΔΥΤΙΝΟΥ

Η Αγριππίνα με αρχικό πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στις Διεθνείς Σχέσεις προχώρησε πέρα από τα όρια του αρχικού της επιστημονικού πεδίου επιχειρώντας να συνδέσει την Πολιτική Επιστήμη και τις Διεθνείς Σχέσεις με την Παιδαγωγική Επιστήμη. Έτσι, διεύρυνε τις σπουδές της στρεφόμενη στην Παιδαγωγική, επεκτείνοντας ταυτόχρονα τις μελέτες της και σε άλλα συναφή επιστημονικά πεδία όπως η νομική, η ψυχολογία και η κοινωνιολογία.

Κατά την πνευματική της περιπλάνηση συνάντησε μια νέα επιστήμη, αυτή των κοινωνικών δικτύων, αλλά και την κοινωφελή δράση, στοιχεία που απετέλεσαν τον καταλύτη στην εξέλιξη των αναζητήσεών της και φυσικά στην ιδέα της δημιουργίας μιας ΜΚΟ με σκοπό να βοηθήσει στην επίλυση σοβαρών παιδαγωγικών προβλημάτων, όπως ο εκφοβισμός σε όλες τις μορφές του.

Ως εκπαιδευτικός, εκτός από τα βασικά της καθήκοντα εργάστηκε επί μια δεκαετία με μαθητές πάνω σε θέματα Αγωγής Υγείας, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού διερευνώντας τις επιδράσεις των προγραμμάτων αυτών πάνω στους μαθητές και καταγράφοντας τα αποτελέσματα κάθε δράσης.

Στην προσπάθειά της να απλώσει γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην πολιτική και στην διαπαιδαγώγηση αξιοποίησε την επαφή της με τα παιδιά δημιουργώντας ένα μεγάλο αρχείο από έρευνες, παρατηρήσεις, συμπεράσματα και προτάσεις επί διαφόρων θεμάτων που άπτονται της παιδαγωγικής περνώντας από την διαπαιδαγώγηση στην διαγώγηση των ενηλίκων.

Γνωρίζει Γαλλικά και Αραβικά και έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων, αλλά και παιδαγωγικών δοκιμίων. Συμμετείχε στη συγγραφή του σχολικού βιβλίου της Β΄ λυκείου <<Εισαγωγή στο δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς>>, με ανάθεση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και διετέλεσε επιμορφώτρια νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ως Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέσα από διαλέξεις που έδωσε στους εκάστοτε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, βοήθησε πολλούς γονείς να συνειδητοποιήσουν τα σημεία στα οποία έπρεπε να εστιάσουν, ώστε να στηρίξουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους κατά τη μετάβασή τους από τη μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην επόμενη, καθώς και στον τρόπο που θα έπρεπε να διαχειρίζονται μαθητές και γονείς τις δύσκολες ενδοσχολικές σχέσεις.


ΗΡΑ ΛΕΥΚΟΦΡΥΔΗ

Η Ήρα με ταλέντο στη ζωγραφική και καλλιτεχνική ευαισθησία σπούδασε γραφικές τέχνες. Στα πλαίσια του επαγγέλματός της δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στη σχεδίαση, την καλλιτεχνική επιμέλεια, την εκτύπωση και την αναπαραγωγή εταιρικών λογότυπων, αφισών, εντύπων και βιβλίων.

Συνεργάστηκε με μεγάλα περιοδικά όπως η <<ΓΥΝΑΙΚΑ>> και το <<ΦΑΝΤΑΖΙΟ>> αναδεικνύοντας χαρίσματα και ικανότητες της προσωπικότητάς της, όπως η αποφασιστικότητα, η ανάληψη πρωτοβουλιών, ο εμπνευσμένος επαγγελματικός δυναμισμός, το πολύπλευρο μυαλό και ως εκ τούτου η διαθεματική προσέγγιση των προβλημάτων και η σφαιρική αντιμετώπισή τους.

Η πρώτη επαφή της με τον ενδοσχολικό εκφοβισμό έγινε από μια διάλεξη που παρακολούθησε στο σχολείο όπου φοιτούσε ο εγγονός της. Η ομιλία άγγιξε ευαίσθητες χορδές της και το ανήσυχο πνεύμα της την έσπρωξε να αναλάβει δράση προς αυτή την κατεύθυνση. Από τότε όλοι οι γνωστοί της ακούνε καθημερινά το σύνθημά της: <<Κάθε οικογένεια ένας άνθρωπος! >>, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έμφυτη ανάγκη της να συμφιλιώνει τους ανθρώπους και θέλοντας να τονίσει πως η συνοχή της οικογένειας, που αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας, πρέπει να είναι άρρηκτη και η συμπεριφορά των μελών της αλληλέγγυα και υποστηρικτική, ώστε να στρέφει τα παιδιά της προς τη σωστή κατεύθυνση .


ΕΛΙΝΑ ΜΗΛΑ

Η Ελίνα με πτυχίο Αρχιτεκτονικής από το NORTH LONDON UNIVERSITY της Αγγλίας, συνέχισε με Μεταπτυχιακές σπουδές στο SOUTH BANK UNIVERSITY με εξειδίκευση (MASTER) στο DESIGN LEADERSHIP. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει εργαστεί ως υπεύθυνη επιμετρητικών και κατασκευαστικών σχεδίων καθώς και ως υπεύθυνη σχεδιαστικού τμήματος σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη διαχείρηση Τεχνικών Έργων και διαφώτιστων κατασκευών. Σήμερα, εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας αναλαμβάνοντας μελέτες, κατασκευές και ανακαινίσεις σε ιδιωτικά έργα.

Την περίοδο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετείχε εθελοντικά στην ομάδα σχεδιασμού της τελετής έναρξης των Αγώνων. Σήμερα, εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας αναλαμβάνοντας μελέτες, κατασκευές και ανακαινίσεις σε ιδιωτικά έργα.

Πέρα από τα πνευματικά της χαρίσματα είναι γενναιόδωρη και θαρραλέα και κερδίζει εύκολα τις καρδιές των ανθρώπων. Άτομο προικισμένο με γλυκύτητα και αγάπη για τη συμμετρία δουλεύει με ενεργητικότητα, που συνοδεύεται με μια αρμονική αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Ανεξάντλητη σε ιδέες και εμπνεύσεις επιθυμεί με τόλμη να εντάξει τις ανθρώπινες σχέσεις στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία η παράλληλη εκπαίδευση του πνεύματος και του σώματος είναι ουσιώδεις εκφράσεις της ανθρώπινης εξέλιξης. Επειδή κάθε μορφή εκφοβισμού εμπεριέχει τη βία, πιστεύει ότι η ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες σωματικές ή πνευματικές, εκτονώνει την ένταση και απομακρύνει τη βία.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

Με πτυχίο στην πληροφορική και εξειδίκευση, από το Malware University, στην αφαίρεση επιβλαβούς κώδικα, πολέμησε τις επιπτώσεις του κακόβουλου λογισμικού προσφέροντας εθελοντικά τις γνώσεις του στους χρήστες υπολογιστών.

Από πολύ νωρίς, συμμετείχε ενεργά στο διαδίκτυο δημιουργώντας το δικό του forum μέσα από το οποίο, αφιλοκερδώς και επί σειράν ετών, προσέφερε στους επισκέπτες του υψηλή τεχνογνωσία. Ασχολήθηκε με την κοινωνία της πληροφορίας και τη διδασκαλία των νέων τεχνολογιών σε μαθητές και φοιτητές καθώς και στον τομέα της επιμόρφωσης σε ενήλικες.

Εργάστηκε στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα, με την ονομασία "e-εκπαιδευτείτε" επιτυγχάνοντας να ανεβάσει την απόδοση των μαθητών του στην άριστη βαθμολογία, αποκομίζοντας ταυτόχρονα εμπειρία τόσο πάνω στις σχέσεις δασκάλου και μαθητή, όσο και πάνω στους κινδύνους που διατρέχουν οι νέοι που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. Υποψιασμένος και ευαισθητοποιημένος στα διαδικτυακά προβλήματα που δημιουργούν κακόβουλοι χρήστες έχει βοηθήσει πολλούς να ξεφύγουν από δυσάρεστες καταστάσεις.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει συγγράψει πολυάριθμα δοκίμια με οδηγίες εκμάθησης (Tutorials) και σωστής διαχείρισης του διαδικτύου. Επίσης, ασχολήθηκε με τη σχεδίαση εφαρμογών ανοιχτού κώδικα. Σήμερα, εκτός της διδασκαλίας, ασχολείται ενεργά και με την ανάπτυξη τοποθεσιών Ιστού, τη δημιουργία Templates καθώς και την ανανέωση data-driven Websites.

Διαθέτοντας μουσική φλέβα και εκφράζοντας τις ευαισθησίες του μέσα από τη μουσική, στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να συνθέτει μελωδίες στην κιθάρα και να σιγοτραγουδά. Κατά καιρούς θυμάται τους πειραματισμούς των νεανικών του χρόνων στη μουσική, τη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματός του και τις νύχτες που ο κόσμος συγκεντρωνόταν στις μπουάτ και τις μουσικές σκηνές για να τον ακούσει να τραγουδά.

Η θερμή και ανοιχτή αγκαλιά του μέσα στην οποία θα ήθελε να κλείσει όλη την ανθρωπότητα τον έφερε μπροστά στο πρόβλημα του διαδικτυακού εκφοβισμού και τον ώθησε να θέσει σκοπό και όραμά του την ενημέρωση των νέων, ώστε να τους θωρακίσει και να τους προφυλάξει από αυτόν τον εφιάλτη.


ΕΥΗ ΠΡΟΚΟΠΗ

Η Εύη με πτυχίο στη Μετάφραση συνέχισε τις σπουδές της με αντικείμενο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο University of Tampere της Φινλανδίας και ολοκλήρωσε με έπαινο τις Μεταπτυχιακές σπουδές της στο London Metropolitan University της Αγγλίας στο τμήμα Μάρκετινγκ με ειδίκευση στις Δημόσιες Σχέσεις!

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Φιλανδικά και στα πλαίσια της άσκησης των εργασιακών της καθηκόντων συνεργάστηκε με ανθρώπους από την Αμερική, τη Σιγκαπούρη, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Κύπρο και τη Γερμανία, αποκομίζοντας αξιόλογη διεθνή κοινωνική και πολιτιστική γνώση και εμπειρία.

Επιδιώκοντας να αποκτήσει πλήρη γνώση του τομέα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού ειδικεύθηκε στη Διοίκηση Έργου και έλαβε πιστοποίηση Αξιολόγησης Υπαλλήλων από το Υπ. Παιδείας της Αυστραλίας. Σήμερα, εργάζεται στο Interactive Advertising Bureau (IAB) Hellas και ταυτόχρονα επιβλέπει τις εργασίες φοιτητών σε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αυστραλίας.

Η Εύη, παρά το γεγονός ότι φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο, υπήρξε θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού και στήριγμά της, εκτός από την οικογένειά της, υπήρξε μόνο μία καθηγήτριά της. Η επιθυμία της να απαλλαγεί από τις επιπτώσεις του εκφοβισμού είχε σαν αποτέλεσμα την λαμπρή επιτυχία των προσπαθειών της και παράλληλα την προσωπική της άνοδο και εξέλιξη. Κάτω από το βάρος της συγκεκριμένης εμπειρίας επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στο πρόβλημα του ενδοσχολικού εκφοβισμού προτρέποντας όλους τους εκπαιδευτικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της δικής της καθηγήτριας, και να ενδιαφερθούν, ώστε να αναζητήσουν τρόπους για να προσεγγίσουν αυτά τα παιδιά, που νιώθουν δυστυχισμένα.

Διαθέτοντας ένα διεισδυτικό μυαλό και την εξαιρετική ικανότητα να διαβλέπει τη σωστή άποψη για κάθε πρόβλημα σε συνδυασμό με ένα βαθύ σεβασμό για τα ιερά και τα όσια επιτυγχάνει τους στόχους της, χάρη στην αδάμαστη αγωνιστικότητα και επινοητικότητά της και στη σκληρή εργασία της, αψηφώντας τον κόπο και τις αντιξοότητες.

/

Copyright 2013-14 © - Diexodos | Powered By CosmoDraw | Επικοινωνία